Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Vilket lag hittar tillbaka till vinnarspåret?

17 oktober 2017 11:30
#MIFLHF

Det är två lag med sviktande form som drabbar samman i Malmö Arena under tisdagskvällen. Hemmalaget Malmö kommer till spel med tre raka förluster och gästande Luleå är fortfarande på jakt efter sin första seger efter full tid.


Formkollen

Malmö Redhawks är inne i sin tyngsta trend denna säsong för tillfället. Spelet har inte riktigt stämt och det har resulterat i att laget har tre raka förluster. På dessa tre förlustmatcher mot Skellefteå, Örebro och Linköping har man dessutom endast mäktat med tre mål framåt, så frågan är om det är i offensiven spelet har hackat för hemmalaget?

Nu ställs man mot Luleå. Ett lag man känner till väl sedan förra säsongen. Då möttes lagen även i åttondelsfinal där Malmö var klart starkast i två raka matcher. Dessutom tog Malmö poäng i tre av fyra matcher under seriespelet ifjol.

Luleå verkar inte bli av med sitt trepoängsspöke. Laget har förtvivlat svårt att stänga igen sina matcher och i torsdags så upprepades proceduren, med en tappad ledning. 3-1 inför sista perioden mot Rögle slutade med en förlust 3-4 efter straffar. Luleå har därmed nu spelat nio matcher utan att vinna en enda efter full tid.

Läget i lagen

I Luleå saknades Jan Sandström och Anton Hedman senast. Dock verkar det som att Luleå har en skadefri trupp lagom till veckans matcher.

Malmö saknade Rhett Rahkshani, Carl-Johan Lerby, Kim Rosdahl och Malte Setkov senast.

Notera att

  • Luleås Petter Emanuelsson gjorde sitt första mål för säsongen senast.
  • Luleå har endast vunnit en sistaperiod i årets SHL.
  • Målvakten Oscar Alsenfelt har stått samtliga matcher för Malmö.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFLHF.