Frölunda, Malmö och MoDo plockade segrar

Publicerad: 2024-08-28
Försäsong
Både Frölunda och Malmö vann mot SHL-konkurrenter under tisdagskvällen och samtidigt plockade MoDo försäsongens tredje raka seger.

HV71 - Frölunda 1-3

Frölunda vann mot HV71 i Värnamo och segersiffrorna skrevs till 3-1.

Det stod 1-1 efter två perioder innan Nicklas Lasu kunde ge Frölunda ledningen med 2-1 i powerplay i den tredje perioden. Noah Dower Nilsson stängde sedan målskyttet med en puck i tom bur.

David Edstrom gjorde Frölundas första mål i matchen medan Mattias Tedenby satte tröstpucken för HV71.

Målskyttar HV71: Mattias Tedenby
Målskyttar Frölunda: David Edstrom, Nicklas Lasu, Noah Dower Nilsson

Mer om matchen:

Linköping - Malmö 1-4

Malmö slog tillbaka Linköping med 4-1 i småländska Alvesta, och skåningarna gjorde det tack vare en glödande tredjeperiod.

Linköping hade 1-0 med sig efter 40 spelade minuter, men Malmö kvitterade bara 49 sekunder in i tredje perioden, och några minuter senare gjorde Petter Vesterheim vad som kom att bli matchvinnande 2-1. Kassen kom i boxplay och var en riktig delikatess.

De två sista målen kom i tom bur.

– Ingen bra första period, andra är bättre och tredje ännu bättre. Vi hjälper varandra bättre i andra och tredje perioden, säger Petter Vesterheim till Malmös hemsida.

Målskyttar Linköping: Henrik Törnqvist
Målskyttar Malmö:
Henrik Haapala, Petter Vesterheim, Johan Olofsson, Nikola Pasic

MoDo - Östersund 3-1

MoDo ångar på under försäsongen och tog tredje raka segern efter att Östersund besegrats med 3-1.

Ångermanlänningarna vann skotten med hela 39-12 men det dröjde till den andra perioden innan David Rundblad kunde spräcka nollan, och innan periodpaus utökade Sam Vigneault till 2-0. Junioren Milton Gästrin fastställde sedan slutresultatet i tom bur.

– Alltid skönt att vinna och från andra perioden och framåt tycker vi att vi gör det bättre, i första perioden är vi extremt runda, säger assisterande tränaren Jonas Holmström.

Målskyttar MoDo: David Rundblad, Sam Vigneault, Milton Gästrin