STARK ANDRAPERIOD BAKOM SKELLEFTEÅS HEMMASEGER – NOLLADE FRÖLUNDA

Publicerad: 2023-10-12
#SKEFHC
Skellefteå imponerade stort i den andra perioden mot Frölunda och gick också upp till 2-0, efter att både Oskar Nilsson och Filip Sandberg gjort säsongens första mål. Västerbottningarna vann till slut med 3-0 och förlängde därmed Frölundas förlustsvit på bortaplan till fem matcher.

Period 2

06:55 1-0 (PP1) SKE 58 Oskar Nilsson (1)
Assist: 24 Oscar Lindberg (4)

11:23 2-0 (EQ) SKE 43 Filip Sandberg (1)

Period 3

09:02 3-0 (PP1) SKE 5 Axel Sandin Pellikka (4)
Assist: 64 Jonathan Pudas (6), 22 Jonathan Johnson (5)

Frölunda inledde matchen bäst och efter åtta minuter var skottstatistiken 7-0 till gästerna. Därefter kom Skellefteå i en snabb spelvändning, men Linus Lindström sköt utanför i ett bra läge. Efter det jämnade spelet ut sig och närmast mål i den första perioden var Måns Forsfjäll, men Skellefteåbacken träffade stolpen.

Skellefteå startade andra perioden betydligt mycket bättre än i den första. Hemmalaget kom i anfall efter anfall och till slut drog Frölunda på sig en utvisning. I det efterföljande powerplayet gjorde västerbottningarna 1-0. Skellefteå fortsatte trumma på och gjorde också 2-0 (Filip Sandberg). 

Frölunda fick en gyllene chans till reducering när de fick chansen att spela fem mot tre i en dryg minut i den tredje perioden, men göteborgarna fick inte in pucken. I stället kom 3-0 när Skellefteå fick spela fem mot fyra, och efter det kändes det aldrig spännande.

Matchstatistik 

Spelarstatistik 

Video från matchen 

_____________________________

Sagt om matchen

– Kul att vara tillbaka. Det går fort där ute. Man märker att man har varit borta ett tag, men jag tycker det känns bra ändå. Jag vill försöka bidra varje kväll, varje match och hålla en hög nivå, sa Skellefteås återvändare Elias Salomonsson till TV4 Play.

– Det största problemet är att vi förlorar för många förstadueller. Det ser bra ut när de spelar korta passningar och spelar sig lätt ur egen zon. Mycket handlar om att vi är för mjuka i förstaduellen. Vi gör det för enkelt för dem där. Det är nog mycket inställning. Vi ska inte falla igenom så här på energi och kamp, sa Frölundas kapten Max Friberg efter andra perioden.

– Vi är på en resa och är långt ifrån där vi vill vara. Vi försöker bli bättre, någon procent varje vecka och varje dag. I dag har vi bra försvarsspel, fantastiskt målvaktsspel och hittar mer rätt i spelet med puck från andra perioden och framåt, sa Skellefteås tränare Robert Ohlsson.

Se highlights här

I punktform

- Skellefteå har nu vunnit fyra raka matcher mot Frölunda.

- Frölunda har förlorat fem av fem bortamatcher.

- Linus Söderström höll sex nollor förra säsongen. Det här var första gången den här säsongen han spikade igen. Han räddade 23 skott.

- Elias Salomonsson säsongsdebuterade och han spelade knappt 16 minuter.

- Oskar Nilsson gjorde 1-0-målet och det var hans första fullträff för säsongen.

- Även Filip Sandberg gjorde säsongens första mål.

- Axel Sandin Pellikka gjorde säsongens fjärde mål och med det är han Skellefteås bäste målskytt.

Kommande matcher

Skellefteå: Linköping hemma, lördagen den 14 oktober

Frölunda: HV71 hemma, lördagen den 14 oktober

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners