BESLUT FRÅN SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDETS DISCIPLINNÄMND - JOEL LUNDQVIST

Publicerad: 2023-04-09
#DISCIPLINÄRENDE
Frölundas spelare Joel Lundqvist fälls för illegal check to the head i gårdagens match mellan Växjö och Frölunda av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen

I tredje perioden, när det återstår 8.21, sker det en Checking to the head av Frölundas Joel Lundqvist. Växjös Robert Rosén driver ner pucken mot hörnet i anfallszon med en Frölundaspelare som kommer ut och tacklar Rosén. Frölundaspelaren håller fast Rosén med kroppen mot sargen då Lundqvist kommer in som tredje spelare i situationen och tacklar Rosén i huvudet. Lundqvist håller in armen mot kroppen men använder plexiglaset som motkraft och all kraft går mot huvudet.

Avstängning

Avstängning från Frölundas tre (3) följande matcher i SHL.

Böter

21 250 kr

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Det är genom filmsekvensen utrett att Joel Lundqvist gjort sig skyldig till illegal check to the head på sätt som redovisas i anmälan. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan. Avstängningens längd bestäms till Frölundas kommande 3 matcher i SHL. Han ska dessutom betala böter i enlighet med beslutet. Vid straffmätningen har nämnden sammantaget särskilt beaktat följande nyckelfaktor:

• Tacklingen utdelades på en spelare som befann sig i en utsatt position och som därmed hade svårt att skydda sig själv.

• Tacklingen träffade huvudet och innebar stor skaderisk.

Hela beslutet.

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners