SM-slutspelet 2022 inleds den 26 mars

Publicerad: 2022-02-18
Grundserien i SHL närmar sig sitt slut och med det väntar en efterlängtad SM-slutspelsvår med öppna arenor och en folkfest på läktarna. SM-slutspelet inleds 26 mars och samma dag inleds även årets kvalspel.

Med lite mer än en månad kvar av SHL 2021/2022 så utspelar sig en kamp bland tabellens olika streck. Vilka lag har spelat klart för säsongen, vilka behöver ladda om för kvalspel och vilka tar sikte mot SM-slutspelet? Snart har vi svaret.

Vi rivstartar säsongens sluttamp med en heldag i hockeyns tecken. Den 26 mars inleds SM-slutspelet med de första åttondelsfinalerna och senare under kvällen går även den första kvalmatchen av stapeln.

Kvalet avgörs i bäst av sju matcher och en eventuellt sjunde avgörande match spelas söndagen den 10 april. Hela schemat för kvalet finns här.

Efter åttondelsfinalerna, som spelas i bäst av tre matcher, kickar kvartsfinalerna igång den 31 mars. Semifinalerna som, likt kvart- och finalserien avgörs i bäst av sju matcher, startar fredagen den 15 april.

Den avgörande kampen om att få lyfta Le Mat-pokalen inleds lördagen den 30 april och en eventuellt sjunde och avgörande match spelas 12 maj.

Här finns spelschemat för SM-slutspelet.

Spelschemaändringar för grundserien

Dessutom ändras speldatum för tre grundseriematcher.

Följande match som skulle ha spelats den 1 mars har fått nytt speldatum:
Linköping - Örebro: flyttas till tisdagen den 22 mars 19:00.

Följande match som skulle ha spelats den 6 mars har fått nytt speldatum:
Oskarshamn - Växjö: flyttas till tisdagen den 22 mars 19:00.

Följande match som skulle ha spelats den 7 mars har fått nytt speldatum:
Luleå - Skellefteå: flyttas till tisdagen den 22 mars 19:00.

SHL
SHL:s huvudpartners