Målvakter i fokus när Rögle, Brynäs och Leksand vann

Publicerad: 2024-09-04
Försäsong
Målvakterna storspelade i tisdagens försäsongsmatcher. Arvid Holm och Erik Källgren höll nollan för Rögle respektive Brynäs medan Mantas Armalis bara släppte in en puck när Leksand vann.

Rögle - Frölunda 1-0 (ot)

Det blev sannerligen målsnålt när Rögle besegrade Frölunda. Slutresultatet: 1-0 efter övertid.

Det avgörande målet var också speciellt. Frölunda-coachen Roger Rönnberg valde att ta ut målvakten Lasse Johansson under övertiden för att "träna" 4-3-överläge, men då avgjorde skåningarna genom Anton Bengtsson som föste in pucken i tom bur.

Således höll båda målvakterna nollan: Arvid Holm i Rögle och Lasse Johansson i Frölunda.

– Det var ganska hafsigt och svajigt, det svängde fram och tillbaka, så det var ganska kul att spela, säger Rögle-målvakten Arvid Holm till klubbens hemsida.

Målskyttar Rögle: Anton Bengtsson
Målskyttar Frölunda: -

Mer om matchen:

Brynäs - Djurgården 3-0

Efter tre raka förluster så plockade Brynäs försäsongens första seger genom att slå tillbaka Djurgården med 3-0 i Tierp.

Gävle-laget gjorde 1-0 mitt i den första perioden genom Jakob Silfverberg. Därefter dröjde det till den tredje perioden innan det small igen, där Brynäs gjorde två snabba mål genom Anton Rödin och Jordan Schroeder.

I kassen höll Erik Källgren nollan.

– Vi hade ett bra spel under i stort sett hela matchen, säger Anton Rödin till gd.se.

Målskyttar Brynäs: Jakob Silfverberg, Anton Rödin, Jordan Schroeder

Leksand - Örebro 3-1

Leksand slog tillbaka Örebro med 3-1 efter starkt spel av keepern Mantas Armalis som motade 24 skott, och som var nära att hålla nollan.

Leksand hade 2-0 till slutet, då Örebro tog ut keepern och lyckades reducera. Närmare än så kom dock inte närkingarna, utan Leksand avgjorde genom ett mål i tom bur av Kalle Östman.

– Man vill ha en bra känsla inför säsongen och vinster ger oftast det. Vi spelar jättebra förutom ett par lägen där de faktiskt inte är särskilt farliga. Och sen skapar vi många lägen i anfallszon, säger Mantas Armalis till Leksands hemsida.

Målskyttar Leksand: Marcus Karlberg, Peter Cehlarik, Kalle Östman
Målskyttar Örebro: Ludvig Larsson