Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Rasmus Bergqvist

Publicerad: 2024-10-20
#DISCIPLINÄRENDE
Skellefteås spelare Rasmus Bergqvist fälls för Crosschecking i gårdagens match mellan MoDo och Skellefteå av Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

I tredje perioden när det återstår 14.38 så blir det en målvaktsblockering. Skellefteå-spelaren nr 4 Rasmus Bergqvist boxar ut MoDo-spelaren nr 12 Oscar Pettersson. Efter lite kamp framför mål så Crosscheckar Bergqvist med kraft Pettersson på halsen.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 20 oktober 2024 t.o.m. den 24 oktober 2024. Avstängningen bedöms motsvara två matcher.

Böter

300 kr.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Av videosekvenserna framgår att Rasmus Bergqvist gjort sig skyldig till Crosschecking på sätt som anges i anmälan, där klubban träffar halsen på motspelaren. Nämnden bedömer att Rasmus Bergqvist i den aktuella situationen i vart fall har varit uppenbart likgiltig inför följderna av sitt agerande. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Rasmus Bergqvist ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer: 

• Respektlös crosschecking på halsen.

• Förseelsen sker utanför spelet.

• Stor skaderisk.

Hela beslutet 

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners