SANDBERG TVÅMÅLSSKYTT NÄR SKELLEFTEÅ VÄNDE TILLBAKA

Publicerad: 2023-02-18
#MIFSKE
Malmö vände underläge till ledning 4-3 i i den tredje perioden, men Skellefteå studsade tillbaka. Serieledaren vann med 5-4 – mycket tack vare Filip Sandberg. Skellefteåforwarden gjorde två av gästernas mål, och båda kom i powerplay.

Malmö fick in ett rätt tidigt ledningsmål, men glädjen i hemmalaget blev kortvarig. Joakim Lindström kvitterade efter Malmöslarv. Därefter tog Skellefteå över spelmässigt och de gick också upp till 3-1. Innan pausvila reducerade Redhawks – och sedan klev Marcus Sylvegård in i handlingen.

Han gjorde 3-3 i den andra perioden och satte sedan 4-3 i inledningen på andra. Malmö hade chans att sätta 5-3 via en straff, men för andra gången i matchen stoppade Alexander Hellnemo en straff från hemmalaget. I stället kunde Skellefteå göra både 4-4 och 5-4 och därmed åka norrut med samtliga tre poäng.

Se highlights här.

 Sagt om matchen

– Vi startar inte riktigt bra. Andra perioden är bra, bra defensivt. Svårt att analysera så här tajt inpå, men vi släpper till för mycket i den första perioden, sa Malmös Carl-Johan Lerby.

– Såklart jätteroligt att vinna. Jag gör ingen grym insats i målet, men tur att grabbarna gör det bra framåt, sa Skellefteås målvakt Alexander Hellnemo.

I punktform

- Skellefteås andra raka uddamålsvinst – och de är nu tre poäng före tvåan Växjö, som dessutom har en match mer spelad.

- Skellefteås målvakt Alexander Hellnemo räddade två straffar i matchen. Den första la Lukas Wernblom och den andra Marcus Sylvegård.

- Ovan nämnde Sylvegård gjorde ändå två mål. Det var andra gången den här säsongen som han blev tvåmålsskytt.

- Även Filip Sandberg blev tvåmålsskytt. Båda fullträffarna kom i powerplay. Därmed har han gjort sju powerplaymål den här säsongen.

- Malmös backvärvning Nuutti Viitasalo SHL-debuterade mot Skellefteå.

- Oscar Möller (0+1) gjorde poäng för nionde matchen i följd.

Nästa match för Malmö: Örebro borta, tisdagen den 21 februari
Nästa match för Skellefteå: Brynäs hemma, tisdagen den 21 februari

Som du säkert lagt märke till bygger vi just nu om SHL.se. Vi jobbar kontinuerligt med förbättringar och att lösa buggar. Vi är också medvetna om att det finns statistik som saknas på matchsidorna efter matcherna, men håll ut - det kommer tillbaka inom kort. Via den här sidan finner du länkar till alla matcherna i lördagens omgång - där du bland annat kan hitta istider för alla spelare.

Johannes Hägglund
SHL:s huvudpartners