Skellefteå och Färjestad vann i CHL-premiären

Publicerad: 2024-09-07
CHL
Både Skellefteå och Färjestad vann i CHL-premiären. Skellefteå frälstes av ett sent segermål av Andreas Johnson medan Färjestad vann efter att ha gjort fem mål i en och samma period.

Red Bull Salzburg - Skellefteå 3-4

Det såg länge ut att bli oavgjort mellan Red Bull Salzburg och Skellefteå, men i slutminuterna klev Andreas Johnson fram och sköt segern till västerbottningarna med sitt andra mål för kvällen. Ett mål som betydde 4-3, efter en målrik batalj. Skellefteå vann också skotten med 31-21. Under söndagen väntar en ny bortamatch, då ställs Skellefteå mot tyska Straubing Tigers.

Målskyttar Skellefteå: Andreas Johnson 2, Zeb Forsfjäll, Oskar Nilsson

Lahti Pelicans - Färjestad 0-5

Färjestad fick en drömstart på årets CHL-turneringen genom att ta en säker 5-0-seger på bortaplan mot finska Pelicans. Samtliga fem mål kom i den andra perioden, där Lucas Forsell spräckte nollan redan efter 33 sekunder, och där målen sedan kom i en strid ström. Maxime Lagacé vaktade FBK-målet och räddade samtliga tretton skott han fick emot sig. Under söndagen väntar hemmamatch, där Färjestad ställs mot KAC Klagenfurt.

Målskyttar Färjestad: Lucas Forsell, Per Åslund, Magnus Nygren, Michael Lindqvist, Marcus Westfält