Beslut från Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd - Charle-Edouard D'Astous

Publicerad: 2024-10-06
#DISCIPLINÄRENDE
Brynäs spelare Charle-Edouard D'Astous fälls för Checking to the head i gårdagens match mellan Växjö och Brynäs av Svenska Ishockeyförbundets Disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

Det återstår 31 sekunder av tredje perioden när det sker en Checking to the head. Växjö vinner en lös puck i sin försvarszon och driver upp mot blåa linjen. Brynäs-spelaren Nr 45 Charle-Edouard D'Astous kommer med fart och tacklar Växjö-spelaren i huvudet. Den huvudsakliga kraften träffar huvudet och D'Astous gör ingen ansträngning att spela mot pucken.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 6 oktober 2024 t.o.m. den 12 oktober 2024. Avstängningen bedöms motsvara två matcher.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Nämnden finner det utrett att Charles-Édouard D'astous gjort sig skyldig till en Illegal check to the head på sätt som anges i anmälan, där motståndarens huvud är den huvudsakliga kontaktytan och kontakten med huvudet var möjlig att undvika. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara två matcher. Vid straffmätningen har nämnden särskilt beaktat följande nyckelfaktorer:

- Hög fart.

- Stor skaderisk.

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners