Timrå vann mot Brynäs - och Malmö segrade igen

Publicerad: 2024-08-16
Försäsong
Två försäsongsmatcher spelades under torsdagskvällen. Timrå besegrade Brynäs medan Malmö plockade en ny seger på Gotland.

Brynäs - Timrå 1-3

Brynäs och Timrå öppnade försäsongsmatchandet i Holmen Center, Hudiksvall, och det blev Timrå som plockade hem en 3-1-seger.

Timrå spelade till sig en 2-0-ledning efter två perioder efter mål av Jonathan Dahlén och Dennis Värmhed. Brynäs kom inte närmare än en 1-2-reducering av Linus Lindblom, och i stället kunde Oliver Johansson stänga tillställningen i tom bur.

Jacob Johansson vaktade TIK-målet och motade 17 av 18 skott.

– Jag tycker att jag såg mycket av det jag ville se. Det var mycket som var bra, jag såg många av de byggbitar vi behöver. Jag gillade aktiviteten, viljan att tävla, det var tydligt att våra spelare ville sticka fram näsan. Det var en bra start, säger nye Timrå-tränaren Olli Jokinen till st.nu.

Målskyttar Brynäs: Linus Lindblom
Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén, Dennis Värmhed, Oliver Johansson

Mer om matchen:

Oskarshamn - Malmö 1-2 (str)

Ny match på Gotland, ny seger för Malmö.

Det satt dock långt inne. Oskarshamn ledde med 1-0 med bara tio minuter kvar, innan Malmö lyckades svänga runt bataljen. Nikola Pasic kvitterade till 1-1, och det tog matchen till förlängning och straffar - och väl där stängde Daniel Marmenlind igen Malmö-målet samtidigt som Linus Öberg skickade in ett avgörande mål.

– Skönt att vinna. Vi började lite så där men växer in i det, säger segerskytten Linus Öberg till Malmös hemsida.

Malmö, som besegrade Visby/Roma med 4-1 i tisdags, avslutar matchandet på Gotland med att möta HV71 på lördag.

Målskyttar Malmö: Nikola Pasic, Linus Öberg