Hattrick av Isac Brännström när sex matcher avgjordes

Publicerad: 2024-08-17
Försäsong
Fredagen bjöd på ett intensivt försäsongsmatchande med totalt sex matcher. Bland annat så sköt Isac Brännström ett hattrick för HV71 och Skellefteå vann ett målrikt rivalmöte efter dubbla mål av Pär Lindholm.

Frölunda - Rögle 4-1

Frölunda startade upp försäsongen med att besegra Rögle med 4-1 i Kungsbacka.

Göteborgarna hade dubbla tvåmålsskyttar i form av Isac Heens och nyförvärvet Linus Weissbach.

– Det var riktigt kul att spela idag! Det märks att det var första matchen för det var lite upp och ner men för det mesta såg det bra ut, säger Isac Heens till Frölundas hemsida.

Rögle-tränaren Roger Hansson:

– Skönt att vara igång, sedan var det kanske inte den mest välspelade hockeymatchen, säger han till klubbens hemsida.

Målskyttar Frölunda: Isac Heens 2, Linus Weissbach 2
Målskyttar Rögle: Filip Johansson

Mer om matchen:

Färjestad - Linköping 3-6

Det blev ett målkalas i Eskilstuna när Linköping besegrade Färjestad med 6-3, och det var en spelare som bytt FBK mot LHC som stod i centrum.

Oscar Lawner sköt nämligen dubbla mål för östgötarna då han tryckte in både 5-2 och 6-2 i den andra perioden, två mål som stängde tillställningen då Färjestad inte kom närmare än ett reduceringsmål av Joel Kellman i den sista perioden.

Målskyttar Färjestad: Oskar Steen, David Tomasek, Joel Kellman
Målskyttar Linköping: Oscar Lawner 2, Lance Bouma, Markus Ljungh, Patrick Russell, Broc Little

HV71 - Oskarshamn 4-3

Isac Brännström blev stor matchvinnare när HV71 besegrade Oskarshamn med 4-3 på Gotland. Brännström skickade nämligen in tre av målen, inklusive det matchvinnande 4-2-målet i inledningen av den tredje perioden, och hade även klubban med i Radan Lenc 2-0-mål.

Totalt tre poäng från Brännströms klubbar alltså.

– Jag tycker inte att vi var så bra i dag, vi strulade rätt mycket med pucken, spelade ganska långsamt nedifrån och vårdade inte pucken som vi vill, säger Brännström till jp.se, och fortsätter:

– Mitt eget spel var helt okej och det var kul att få göra mål. För att vara den andra matchen för säsongen var det bra, men jag är ändå inte helt nöjd med spelet utan puck, hur jag höll i puck och hur min kedja och laget spelade.

Målskyttar HV71: Isac Brännström 3, Radan Lenc

Boden - Luleå 1-8

Luleå hade inga problem att vinna första försäsongsmatchen då Boden besegrades med klara 8-1.

Noterbart är att nyförvärvet Anton Levtchi och junioren Jakob Ihs Wozniak hamnade i målprotokollet, samt att hälften av målen gjordes av backar.

– Det var kul att vara igång och spela igen. Vi ville bara få igång våra ben och spela vårt spel, säger Oskari Laaksonen till Luleås hemsida.

Målskyttar Luleå: Frederic Allard, Anton Levtchi, Linus Omark, Marcus Hardegård, Jakob Ihs Wozniak, Oliwer Sjöström, Oskari Laaksonen, David Lilja

Björklöven - Skellefteå 5-6 (ot)

Det blev ett minst sagt svängigt och målrikt rivalmöte mellan Björklöven och Skellefteå, men där svenska mästarna fick sista ordet till slut.

Björklöven tog ledningen fem (!) gånger i matchen, men Skellefteå kvitterade fem gånger om, och kunde sedermera avgöra på övertid sedan Pär Lindholm matat in sitt andra mål för kvällen.

Publiksiffran imponerade: 5200 personer.

Målskyttar Skellefteå: Pär Lindholm 2, Jonathan Johnson, Max Lindholm, Michael Brandsegg-Nygård, Oskar Nilsson

Red Bull München - Växjö 0-4

Växjö spelar en försäsongsturnering, Red Bull Salute Tournament, och inledde med att besegra Red Bull München med 4-0.

Emil Larmi gjorde en solid insats i buren och höll nollan, och målskyttet lossnade på allvar för smålänningarna i tredje perioden där tre av målen trillade in.

Segern innebär att det blir finalspel under lördagen.

Noterbart: Växjö har spelat två matcher under försäsongen och gjort åtta mål där åtta olika spelare stått för fullträffarna.

– Jag tycker att vi har en bred trupp snarare än en enformationstrupp, säger Jörgen Jönsson till smp.se.

Målskyttar Växjö: Hugo Gustafsson, Martin Lundberg, Dennis Rasmussen, Victor Stjernborg