Växjö och HV71 plockade hem cupsegrar

Publicerad: 2024-08-18
Försäsong
Det blev dubbla småländska triumfer under lördagen. Växjö plockade hem en cupseger i Österrike medan HV71 cupsegrade på Gotland.

ZSC Lions - Växjö Lakers 3-4 (ot)

Växjö vann försäsongsturneringen Red Bell Salute, men det satt långt inne.

ZSC Lions ledde finalen med 3-0 efter två perioder, men Växjö lyckades vända på steken. Emil Sylvegård reducerade till både 1-3 och 2-3 innan Joachim Blichfeld kunde kvittera till 3-3 med bara tretton sekunder kvar att spela.

På övertid så avgjorde sedan Dennis Rasmussen.

– Kedjan med Dylan (McLaughlin) ”HG” (Hugo Gustafsson) och Emil (Sylvegård) visade vägen genom att sätta två puckar. Sedan gäller det att ha lite flyt på slutet, där vi trummade på bra, säger tränaren Jörgen Jönsson till smp.se.

Målskyttar Växjö: Emil Sylvegård 2, Joachim Blichfeld, Dennis Rasmussen

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Växjös hemsida

HV71 - Malmö 2-1 (str)

Det blev tre segrar på tre matcher för HV71 på Gotland, men avslutningsmatchen mot Malmö fick onekligen ett speciellt avslut.

Den tredje perioden gick inte att genomföra på grund av isproblem. Då stod matchen 1-1 och fick avgöras på straffar, där Oliwer Kaski klev fram och avgjorde för smålänningarna. Det betydde att HV71 blev cupvinnare.

– Det kändes som att vi inte var så pigga i benen som vi ville idag. Malmö hade vilat så de hade bättre fart i benen. Men jag tycker att vi står upp bra och håller ihop det i det sättet vi vill spela. Sen hade vi inte riktigt det där lilla extra idag. Men vi spelade bra med de spelare vi hade och jag gillar det drivet vi har i gruppen och att vi gör en jämn match trots energinivån, säger HV71-backen Oscar Engsund till jp.se.

Målskyttar HV71: Joona Luoto, Oliwer Kaski
Målskyttar Malmö: Carl Persson

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på HV71:s hemsida 

Säkra hockeyunderhållningen på TV4!  

Säkra ditt lags samtliga matcher i vinter så att du kan följa både på på hemmaplan och bortaplan! Just nu har samtliga SHL-klubbar erbjudande på TV4-abonnemang där du erbjuds 1200 kr rabatt samtidigt som du stöttar din favoritklubb!  

Läs mer om hur du tecknar abonnemang och stöttar din klubb 

Läs mer:
Försäsongsschema 2024

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners