Ny vinst för Skellefteå - Rögle besegrades

Publicerad: 2024-02-29
#SKERBK
Mål i den första och andra perioden var tillräckligt för Skellefteå att arbeta vidare med. Västerbottningarna bärgade en trepoängare efter en 3-1-seger på hemmaplan mot Rögle ikväll.

Period 1
1-0 SKE 01.51 (EQ) 14 Andreas Johnson (6)
Assist: 52 Arvid Lundberg (8), 64 Jonathan Pudas (29)

Period 2
2-0 SKE 10.27 (EQ) 24 Oscar Lindberg (14)
Assist: 96 Rickard Hugg (19), 32 Linus Söderström (3)

Period 3
2-1 RBK 11.15 (EQ) 15 Simon Ryfors (7)
Assist:  72 Daniel Zaar (4)

3-1 SKE 19.59 (EQ) 17 Pär Lindholm (6)
Assist: 33 Zeb Forsfjäll (2), 8 Petter Granberg (5)

Skellefteå fick en rivstart på torsdagskvällen på hemmaplan. Mindre än två minuter behövde västerbottningarna innan Andreas Johnson noterades för sin sjätte fullträff för säsongen. De gästande Ängelholmarna var långt ifrån ofarliga, men det öppnande målet från Johnson stod sig perioden ut.

Skellefteå hade det mesta av spelet i mittperioden och hade ju bekant med sig 1-0 från den inledande perioden. Tids nog fick de svartgula hemmalaget utdelning, genom poängkungen Oscar Lindberg. Det var Lindbergs fjortonde fullträff för säsongen. Efter 2-0-målet, lyfte Rögle upp spelet och Linus Söderström fick visa sina färdigheter i hemmamålet.

Rögle hade ordentligt svårt att överlista Linus Söderström under kvällen - med lite mer än nio minuter kvar av tredje perioden gick gästerna utdelning! En viktig reducering signerad Simon Ryfors, gav matchen så klart nerv. Skellefteå redde dock ut stormen och fastställde 3-1 med en sekund kvar av matchen.

2024-02-29
Skellefteå AIK - Rögle BK

Matchstatistik

Spelarstatistik

Video från matchen

_____________________________

— Ganska dålig match från vår sida, vi får det inte alls att stämma över 60 minuter. Vi är glada med resultatet, men vi har mer att ge, sade Linus Söderström till TV4 Play.

— Det är våra val som gör att vi förlorar den här matchen. Det ser jag nu, det är våra val vid andra målet och när vi är passiva vid första målet. När det är så tajta matcher som mot Skellefteå blir det avgörande, konstaterade Roger Hansson.

- Pär Lindholm gjorde 3-1 med några hundradelar kvar av matchen.

- Rögles Simon Ryfors noteras för poäng i sjätte matchen i följd.

- Linus Söderström räddade 22 skott - stod även för säsongens tredje assist.