BESLUT FRÅN SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDETS DISCIPLINNÄMND - FILIP SANDBERG

Publicerad: 2023-10-08
#DISCIPLINÄRENDE
Skellefteås spelare Filip Sandberg fälls för Physical abuse of officials i gårdagens match mellan Växjö och Skellefteå av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller för disciplinärenden under säsongen.

När det återstår 16.40 av tredje perioden så sker det en situation i mittzon som Skellefteås bås reagerar på. Filip Sandberg sitter ner i båset. När situationen sker så ställer han sig upp och skall slå klubban i sargen men träffar linjedomaren Andreas Svensson över handen med kraft.

Avstängning

Avstängning fr.o.m. den 8 oktober 2023 t.o.m. den 10 oktober 2023. Avstängningen bedöms motsvara en match.

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnds beslut

Av filmsekvensen framgår att Filip Sandberg träffar linjemannen med klubban på sätt som anges i anmälan. Filip Sandberg har att iaktta aktsamhet så att han inte orsakar linjemännen skada. Linjemannen befann sig i situationen i ett område där spelaren kan förvänta sig att denne är (vid blålinjen). Hans klubba ska därtill inte vara innanför sargen. Vid dessa förhållanden finner nämnden att Filip Sandberg varit likgiltig inför att han kunde komma att träffa domaren. Han har därmed gjort sig skyldig till en bestraffningsbar Physical abuse of officials som ska leda till en avstängning. Förseelsen bedöms dock som lindring och avstängningens längd bestäms till en tid som motsvarar en match.

Vid straffmätningen har nämnden även beaktat att det rör sig om återfall (Disciplinnämndens beslut den 22 september 2023 i ärende D-SIF-016850).

Hela beslutet

Läs mer

Så här hanteras disciplinärenden.

Så jobbar SHL:s situationsrum.

SHL
SHL:s huvudpartners