Sampo Ranta avgjorde för MoDo

Publicerad: 2024-08-22
Försäsong
MoDo vann försäsongspremiären mot Skellefteå med 3-2 efter straffar. Matchhjälte? Tvåmålskytten Sampo Ranta.

Skellefteå - MoDo 2-3 (str)

MoDos första försäsongsmatch slutade med seger och Sampo Ranta spelade en central roll. Finländaren sköt nämligen två mål, inklusive den avgörande straffen i 3-2-segern.

MoDo hade en 2-0-ledning i andra perioden efter mål av Riley Woods och Ranta, men Skellefteå kom tillbaka. Michael Brandsegg-Nygård reducerade och med bara fyra minuter kvar så kunde Max Lindholm kvittera till 2-2 i powerplay.

Matchen gick sedermera till straffar, där Ranta avgjorde med en "Foppa"-straff.

– Det är klart att det är trevligt att vinna men i en säsongspremiär tittar vi framförallt på prestationen och det finns mycket ta med oss därifrån, säger Mattias Karlin till allehanda.se.

Målskyttar Skellefteå: Michael Brandsegg-Nygård, Max Lindholm