Luleå, Timrå och Färjestad plockade segrar

Publicerad: 2024-08-23
Försäsong
Fyra försäsongsmatcher med SHL-lag inblandade spelades under torsdagskvällen. Luleå och Timrå vann mot finska lag, Färjestad besegrade Leksand och Malmö föll på hemmaplan.

Leksand - Färjestad 2-3

Färjestad vann öppningsmatchen i Strömstad Hockey Classic då Leksand, som spelade sin första försäsongsmatch, besegrades med 3-2.

Färjestad tappade en 2-0-ledning till 2-2, men bara 21 sekunder efter kvitteringen så kunde värmlänningarna avgöra genom hemvändaren Oskar Steen.

– Det var ett steg framåt, vi var mer intensiva och aggressiva som vi pratat om, säger tränaren Tomas Mitell till Färjestads hemsida.

Leksands Lucas Lagerberg:

– Det var en riktigt försäsongig match med felstudsar och folk som ramlar, säger han till klubbens hemsida.

Målskyttar Leksand: Lucas Elvenes, Lukas Vejdemo
Målskyttar Färjestad:
Joakim Nygård, Per Åslund, Oskar Steen

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Leksands hemsida
Läs mer om matchen på Färjestads hemsida

Luleå - Kärpät 4-2

Den klara 8-1-segern mot Boden följdes upp av en ny seger för Luleå, som denna gång besegrade finska Kärpät med 4-2.

Norrbottningarna fick en bra start med 2-0 i den första perioden och släppte sedan aldrig greppet, där man hade ledningen resten av matchen.

– Vi var solida i första perioden med ett starkt system, sedan tappade vi i andra perioden, men bra att lära sig sådant under försäsongen. I tredje perioden gjorde vi det bra igen, säger målskytten Brendan Shinnimin till Luleås hemsida.

Under fredagskvällen så möts lagen igen.

Målskyttar Luleå: Mathias Bromé, Brendan Shinnimin, Ludvig Jansson, Oskari Laaksonen

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Luleås hemsida

Malmö - Fischtown 0-2

Malmö spelade säsongens första hemmamatch, i Isstadion, och det slutade med en 0-2-förlust mot tyska Fischtown Pinguins.

Det var mållöst efter två perioder, innan gästerna spräckte nollan 42 sekunder in i tredje akten genom förre Malmö-spelaren Max Görtz. 2-0 kom i tom kasse.

– Vi tar steg varje dag på både träning och matcher, tycker vi styr spelet bra i den här matchen och vi gör många bra aktioner, men vi hade svårt att få in pucken, säger forwarden Albert Sjöberg till Malmös hemsida.

Målskyttar Malmö: -

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Malmös hemsida

Timrå - Vasa Sport 5-4 (str)

Timrå och Vasa spelar ett dubbelmöte torsdag-fredag, och i den första matchen kunde Timrå plocka hem segern med 5-4 efter straffar.

Timrå fick en drömstart med en 3-0-ledning tidigt, vilket tvingade Vasa till en timeout. Därefter började gästerna knapra ikapp, och kvitterade också till 3-3 i mittperioden. Oliver Johansson gav Timrå en ny ledning i tredje perioden, men Vasa kvitterade igen - vilket tvingade matchen till övertid och straffar.

Där avgjorde Anton Wedin.

– Hela kvällen var ganska slarvig. Det som var bra var att vi hittade en väg att vinna. Uppenbarligen är vi i en process och det kan ha varit bra att det här hände. Vårt passningsspel var uruselt ibland och så kan vi inte hålla på. Nu är det viktiga hur vi reagerar på det här. Det finns ingen som är nöjd med hur det här såg ut, alla vet att det inte är så här vi ska spela, säger Timrå-tränaren Olli Jokinen till st.nu.

Målskyttar Timrå: Oliver Kapanen, Maximilian Eisenmenger, Anton Lander, Oliver Johanson, Anton Wedin

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Timrås hemsida

Säkra hockeyunderhållningen på TV4!  

Säkra ditt lags samtliga matcher i vinter så att du kan följa både på på hemmaplan och bortaplan! Just nu har samtliga SHL-klubbar erbjudande på TV4-abonnemang där du erbjuds 1200 kr rabatt samtidigt som du stöttar din favoritklubb!  

Läs mer om hur du tecknar abonnemang och stöttar din klubb 

Läs mer:
Försäsongsschema 2024

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners