Vinster för Frölunda, MoDo, Rögle och Timrå

Publicerad: 2024-08-24
Försäsong
Fem försäsongsmatcher med SHL-lag spelades under fredagskvällen. Frölunda slog tillbaka Leksand i Strömstad Hockey Classic och det blev även vinster för MoDo, Rögle och Timrå.

Frölunda - Leksand 5-3

Frölunda öppnade upp sitt matchande i Strömstad Hockey Classic genom att besegra Leksand med 5-3.

Erik Thorell sköt både 1-0 och 2-0 och innan den första perioden var slut hade Linus Weissbach ökat på till 3-0. När Filip Hasa sedan gjorde 4-0 så var matchen avgjord, även om Leksand putsade till siffrorna till slut.

– Vi spelar en fröjdig offensiv ikväll, backar som följer med och vågar göra saker på blå. Det är skillnad från förra matchen som ju var vår första träningsmatch och vi kommer ihop mer och mer som lag för varje dag, säger Filip Hasa till Frölundas hemsida. 

Leksand har därmed förlorat sina två matcher i försäsongsturneringen.

– Trots att det är två förluster så tycker jag att vi startar på en lite högre nivå än förra året. Då skulle vi implementera ett nytt sätt att spela på. Självklart har vi ändå mycket att jobba på framöver, som detaljer i defensiv och forecheck, säger backen (men i matchen center) Patrik Norén till Leksands hemsida.

Målskyttar Frölunda: Erik Thorell 2, Linus Weissbach, Filip Hasa, Nicklas Lasu
Målskyttar Leksand:
Peter Cehlarik, Oskar Lang, Hannes Hellberg

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Frölundas hemsida
Läs mer om matchen på Leksands hemsida

Kärpät - Luleå 3-2

Luleå vann torsdagens match mot Kärpät med 4-2, men i fredags returmatch fick finländarna revansch och vann med 3-2.

Norrbottningarna kvitterade till både 1-1 och 2-2 i matchen, men hittade, trots en bra forcering, inget svar på Kärpets tidiga 3-2-mål i den tredje perioden.

– Vi hade inte lika bra passningsspel som i första matchen, fick inte riktigt anfallen som vi ville ha. Det var ändå bra att få två matcher på raken för att komma in i det, säger centern Jonas Berglund till Luleås hemsida.

Målskyttar Luleå: David Granberg, Mathias Bromé

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Luleås hemsida

Björklöven - MoDo 1-3

MoDo slog tillbaka Björklöven med 3-1 i klassiska SCA-cupen.

Pontus Näsén skickade in det matchvinnande 2-1-målet i den andra perioden och Sebastian Ohlsson kunde sedan stänga målkyttet med en puck i tom bur i slutet. Olle Eriksson Ek gjorde en stark insats mellan MoDo-stolparna och motade totalt 28 puckar.

– Det är ingen höjdarkväll, vi tar med oss vinsten men vårt spel fungerar inte riktigt. Vi släpper till alldeles för många chanser, säger assisterande tränaren Mikael Sundell till MoDos hemsida.

Målskyttar MoDo: Lucas Pettersson, Pontus Näsén, Sebastian Ohlsson 

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på MoDos hemsida

Rögle - Västerås 3-2

Rögle är på Gotland och plockade hem försäsongsmatchen mot Västerås med 3-2.

Skåningarna gick upp i en 3-0-ledning efter halva matchen, och Västerås kom alltså inte närmare än två reduceringspuckar. Arvid Holm vaktade Rögle-buren och motade 24 av 26 skott.

– Vi spelade bra i första perioden och tio minuter in i andra, sedan tycker jag vi bjuder in dem i matchen. Vi tar lärdom av det, det är bara att bygga vidare, säger målskytten Linus Sjödin till Rögles hemsida.

Målskyttar Rögle: Albin Sundsvik, Dennis Everberg, Linus Sjödin

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Rögles hemsida

Timrå - Vasa Sport 5-0

Timrå följde upp torsdagens 5-4-seger efter straffar mot Vasa med att vinna returen med hela 5-0.

Precis som i förra matchen så fick Timrå en drömstart, skillnaden den här gången var att Vasa inte släpptes in i matchen. Jonathan Dahlén sköt både 1-0och 2-0 tidigt, och innan den första perioden var över hade Oliver Johansson utökat till 3-0. Till slut blev det alltså 5-0.

– Det var roligare i dag än i går. Jag tror att vi blev alldeles för bekväma vid 3–0 i går så vi lärde oss en läxa. När vi hade 3–0 i dag slappnade vi inte av och det var skönt att vi fick samma läge i dag och att vi fick visa tränarstaben att vi inte alltid tappar en tremålsledning, säger målskytten Oliver Johansson till st.nu.

Målskyttar Timrå: Jonathan Dahlén 2, Oliver Johansson, Filip Hållander, Anton Wedin

Mer om matchen:
Läs mer om matchen på Timrås hemsida

Säkra hockeyunderhållningen på TV4!  

Säkra ditt lags samtliga matcher i vinter så att du kan följa både på på hemmaplan och bortaplan! Just nu har samtliga SHL-klubbar erbjudande på TV4-abonnemang där du erbjuds 1200 kr rabatt samtidigt som du stöttar din favoritklubb!  

Läs mer om hur du tecknar abonnemang och stöttar din klubb 

Läs mer:
Försäsongsschema 2024

Jonas Gustavsson
SHL:s huvudpartners