Årets Tränare 2023/24: Tomas Mitell, Färjestad
Publicerad: 2024-06-27
SHL Awards
Efter en grundserie som slutade med serieseger så är Färjestads huvudtränare Tomas Mitell framröstad som vinnare av Årets Tränare 2023/24.

Tomas Mitell vinner pris som Årets Tränare i SHL 2023/2024. Priset baseras på insatserna i grundserien, och där var Mitells Färjestad bäst av alla i kraft av seriesegrare. 104 poäng är klubbens näst bästa poängskörd någonsin. Färjestad gjorde flest mål i ligan. 176 stycken, och hade bäst målskillnad på +53. 

 – Det är ett tecken på att vi tillsammans har gjort något bra. Mina kollegor, spelarna och alla inblandade runt omkring som gjort en bra säsong. Det känns såklart ärofyllt och man är nöjd, glad och stolt över det. Samtidigt som känslan efter säsongen fortfarande är blandad kan man väl lugnt säga, säger Tomas Mitell.

Även Mattias Karlin, MoDo, och Klas Östman, Linköping HC, var nominerade till priset.

Juryn

De nominerade utses av en jury bestående av SHL:s alla huvudtränare och lagkaptener samt av lika många noga utvalda ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia. Rösterna baseras på spelarnas prestationer i grundserien.

SHL
SHL:s huvudpartners