Växjö och Färjestad bortavann i CHL

Publicerad: 2024-09-13
CHL
Både Växjö och Färjestad CHL-vann med 3-1 på bortaplan under torsdagen. Växjö slog tillbaka Oceláři Třinec medan Färjestad vann mot Fehérvár AV19.

Oceláři Třinec - Växjö 1-3

Växjö är tillbaka på vinnarspåret i CHL. Laget slog tillbaka tjeckiska Oceláři Třinec med 3-1 på bortaplan. Det stod 1-1 efter halva matchen då Filip Eriksson klev fram och skickade in matchvinnande 2-1. I upptakten av den tredje akten så utökade Dennis Rasmussen till 3-1. Växjö har därmed inlett CHL med att ta sju av nio möjliga poäng. Under lördagen väntar ny bortamatch, då mot norska Storhamar.

Målskyttar Växjö: Joachim Blichfeld, Filip Eriksson, Dennis Rasmussen

Fehérvár AV19 - Färjestad 1-3

Färjestad fortsätter att gå som tåget i CHL och har tagit tre av tre segrar så här långt. Mot ungerska Fehérvár AV19 var det mållöst i två perioder, innan Färjestad kunde få utdelning. I början av den tredje perioden sköt Stian Solberg och Marcus Westfält 1-0 respektive 2-0. Hemmalaget reducerade med två och en halv minut kvar, men kom inte närmare än så utan istället kunde August Tornberg avgöra. Under lördagen väntar bortamatch mot finska Tappara.

Målskyttar Färjestad: Stian Solberg, Marcus Westfält, August Tornberg

I kväll spelar Skellefteå hemmamatch mot finska Pelicans.