Årets Målvakt och MVP: Marcus Högberg, Linköping

Publicerad: 2024-05-24
SHL Awards
Marcus Högberg spelade en nyckelroll för Linköping den gångna säsongen. Nu prisas han dubbelt upp och vinner både Årets Målvakt och Årets MVP.

Marcus Högberg vinner pris som Årets Målvakt och Årets MVP i SHL 2023/24.

29-åringen har varit en avgörande faktor för Linköpings säsong, där laget slutade sexa i tabellen och nådde första slutspelet sedan 2018. Högberg är den målvakt som matchats hårdast av alla i SHL under säsongen (flest spelade minuter, startade 40 av 52 matcher) och hade tredje bäst räddningsprocent med 91,4 %.

Högberg har fått stort förtroende, imponerat med sitt spel och gett LHC chansen att vinna varje kväll.

– Det var en rolig säsong och en bra grupp, och att ta oss till slutspel var rätt riktning på det här också. Känner mig hedrad att få de här priserna, säger Högberg.

– Jag var inte beredd på det här, men är oerhört glad.

Övriga nominerade till priset som Årets Målvakt var Lars Johansson, Frölunda, och Filip Larsson, Leksand, medan övriga nominerade till priset som Årets MVP var Oscar Lindberg, Skellefteå, och Janne Kuokkanen, Malmö.

Juryn

De nominerade utses av en jury bestående av SHL:s alla huvudtränare och lagkaptener samt av lika många noga utvalda ishockeyprofiler och journalister från såväl riks- som lokalmedia. Rösterna baseras på spelarnas prestationer i grundserien.

SHL
SHL:s huvudpartners